Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Man City kaže znake šibkosti pri zmagi proti Wolvesom
#1
Gol Jorgena Stranda Larsena v sedmi minuti za vodstvo Wolverhampton Wanderers v nedeljo je morda marsikoga presenetil, otroški dres messi le redki pa so pričakovali, da se bo zadetek končal tam. Navsezadnje so se Wolves brez zmage pomerili z neporaženim aktualnim prvakom Manchester Cityjem, katerega prevlada je bila povezana z občutkom neizogibnosti, da se bodo stvari obrnile v njihovo korist – in do neke mere so se tudi.
Zvezdniški izenačujoči zadetek Joška Gvardiola v 33. minuti je pomenil, da je imel City približno eno uro časa, da najde zmagovalca, in s skoraj 80-odstotnim deležem žoge, več kot 20 streli in zvezdniškim seznamom so mu bile kvote nedvomno naklonjene. Ta zadetek je na koncu prišel zaradi zmagovalca v sodnikovem dodatku Johna Stonesa, kar je neizogiben rezultat, ki je bil tehnično dosežen. Kljub temu odličnosti, ki jih je definirala že skoraj desetletje, na stadionu Molineux ni bilo videti nikjer, namesto tega je ekipa Pepa Guardiole preživela večji del ure, ki je izgledala povsem povprečno, preden je prišel zmagovalec.
City je morda premagal Wolvese z 22 proti tri, pri čemer je zadel sedem strelov v okvir nasprotnikovih dveh, toda njihove napadalne moči v nedeljo ni bilo nikjer. Kljub vsemu svojemu delu so zbrali le 1,6 pričakovanega zadetka, kar je nezanimljiv učinek v primerjavi z 0,81 pričakovanega zadetka, ki so ga Wolves dosegli z veliko manj poskusi zadetka. To se ujema z zmogljivostjo, ki so jo nanizali tudi pri Wolvesih – zdelo se je, da so brez idej v središču parka, si brezciljno podajali žogo in nato streljali z razdalje, ki jim nikoli ni bilo usojeno, da bi povzročili veliko škodo.
Tudi njihova nezmožnost ustvarjanja pomembnih priložnosti za doseganje zadetkov ni osamljen problem. Na zadnjih dveh tekmah v Premier League so izgubili pričakovano bitko z goli, remi z 1:1 pri Newcastle Unitedu in zmago s 3:2 nad Fulhamom. Razlika poraza v tej statistični kategoriji je bila opazna tudi obakrat – Newcastle je ustvaril 1,57 xG iz 11 metov, kar je bolje od 0,91 xG Cityja iz 16 metov, medtem ko je imel Fulham 2,6 xG iz 11 metov, City pa 1,57 xG iz 20. poskusi na gol.
Vendar so težave Cityja morda večje od Rodrijevih. Zlasti tekmi proti Newcastlu in Fulhamu sta razkrili nekatere obrambne ranljivosti, zaradi katerih so prejeli devet golov na osmih ligaških tekmah. Čeprav še vedno dosegajo veliko zadetkov, kar omogoča, da njihov napad izniči nekatere njihove obrambne slabosti, so meje njihovih zmag manjše. Vzorec, če se bo nadaljeval, bo počasi razblinil občutek neizogibnosti, ki je bil del Cityjevega paketa za osvojitev naslova v času Guardiole na čelu.
Morda imajo še dovolj, otroški dresi da ostanejo v boju za naslov; navsezadnje se še vedno ponašajo z eno najboljših evropskih ekip in elitnim menedžerjem, ki slovi po tem, da se iz težav reši s potezo taktičnega genija. Različica Cityja, ki sta jo zgradila Guardiola in odhajajoči nogometni direktor Txiki Begiristain, pa je nedvomno na koncu.
Ker se Arsenal ukvarja s svojimi lastnimi težavami, Liverpool pa nadaljuje močan začetek življenja pod vodstvom Arneja Slota, bi lahko kratkoročno ustvaril še eno fascinantno tekmo za naslov Premier League. Dolgoročno pa City postavlja še večja vprašanja, ki se zdijo, kot da jim končno zmanjkuje bencina in bodo tako ali drugače morali najti način, da se na novo odkrijejo, saj vrsta eksistenčnih kriz preži na enega od Najbolj dominantne angleške ekipe.
Reply


Messages In This Thread
Man City kaže znake šibkosti pri zmagi proti Wolvesom - by swedennews98 - Yesterday, 08:11 AM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)